Jos werd op 29 januari 1995 geboren in een muzikaal gezin te Ede. Al op jonge leeftijd maakte Jos muziek met alles wat hij ter handen kreeg, ware het pannen of de oude instrumenten die in de kelder lagen. Toen Jos 7 jaar was moesten zijn ouders er echt aan geloven, Jos kreeg zijn eerste saxofoonles.

Als kind meende Jos saxofonist, componist of schrijver te worden. Dat laatste bleek toch niet bij hem te passen, dus stort hij zich volledig op de muziek. In 2011 begon hij aan de vooropleiding aan het Utrechts conservatorium en vervolgens begon hij zijn studie klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, bij Johan van der Linden, waar hij in januari 2019 afstudeerde.

Momenteel studeert Jos aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Lars Niederstrasser om zijn Master of Music-diploma te behalen.

In 2017 won Jos de publieksprijs bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours, waarna hij een jaar als laureaat, samen met Kristina Vårlid, concerten in heel Nederland gaf.

Jos heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Ryo Noda, Lars Mlekusch, Claus Olesen, Jean-Pierre Cnoops en het Apollo saxofoonkwartet.

Jos is regelmatig te horen met het Nachtlicht Ensemble, met zangeres Berber Vis, met pianist Andrey Nesterenko en in verschillende andere samenstellingen.

Jos over het saxofoon spelen: “Muziek is voor mij de eerlijkste vorm van communicatie. Je hoort wel eens, ‘muziek is een universele taal’, maar voor mij is het meer dan dat. Muziek gaat verder waar taal op houdt, zeker voor mij, ik kan me veel beter uitdrukken in muziek dan in woorden. Woorden zeggen niet altijd genoeg.”